Jakt, till häst eller inte

Jakt och att jaga är minst sagt ett intresse som många har. Vissa gillar att jaga till häst, medan andra föredrar att hålla sig på marken precis som djuren. Och oavsett hur man gillar att göra, så är jakt och jagande alltid en otroligt spännande och givande hobby att ha!

Beslutet om att ta jaktlicens ligger inte alltid så långt borta, i alla fall inte hos vissa människor. Och när man väl tagit beslutet så väntar minst sagt massor av roliga saker, för jakt är verkligen en hobby som man kan ägna mycket tid åt, något som alltid är härligt att ha oavsett vilket skede man än är i livet. Och att det sen är en populär hobby att ha, ja det märks ganska så direkt! Men vill man ha bevis på det, så har till exempel precis en programserie på SVT Flow startat där Leif GW Persson ska lära Lotta Lundgren att jaga. Dels för att han är minst sagt en expert på det, och dels för att hon vill lära sig. Och många med henne, såklart! Så är du till exempel en av dem som mer än gärna skulle gett sig ut i skogen i gott sällskap och med ett gevär, men har inte tagit din jägarlicens än? Låt oss ta upp ett par punkter som minst sagt kommer övertala dig till att det är dags att sätta igång att ta en där licensen till denna säsongens jakt!

  • Att jaga är socialt. Kanske är det inte det första man tänker på, eftersom mycket av jagandet också såklart går ut på att man sitter tyst för att inte skrämma iväg djuret, men det är inte allt. Bara att dela hela jaktupplevelsen med någon är riktigt roligt, och att prata om den när man äntligen har träffat sitt byte mitt i prick. Så socialt det är det alla gånger!
  • Om man gillar att nörda ner sig i saker så är jakt helt klart ett hett tips. Det går att köpa jakttillbehör på nätet, och man kan fönstershoppa i timmar innan man till slut bestämmer sig för exakt vad som man ska klicka hem. Dessutom finns det massor av jaktmagasin som man kan gotta ner sig i under en lugn stund på soffan. För att inte tala om all god mat! Det är trots allt där som jakten landar, på tallriken.

????????????????????????????????????????