Hästshow i Stockholm

Den som verkligen vill uppleva en mängd olika hästsporter och shower på en och samma plats bör besöka Sweden international horse show i Stockholm. Varje år hålls evenemanget i Friends Arena och lockar många hästintresserade.

I Mitt i Stockholm kan man läsa om att hästfesten Sweden international horse show drog igång med full fart i slutet på november. Först fick publiken på plats se det svenska landslaget i fälttävlan tävla mot hopplandslaget i tävlingsformen ride and drive. Drygt en timme senare började inomhusfälttävlan med ett internationellt startfält. För det svenska hoppet i tävlingen höll det dock bara till en tolfte plats. Sweden international horse show höll på i fyra dagar och dagarna var proppade med spännande tävlingar och uppträdanden.

Flyttat till Friends3439621-equestrian-a-professional-equestrian-show-jumping

Sedan ett år tillbaka går hästfesten av stapeln i Friends Arena efter att ha flyttat från Ericsson Globe. Så den som vill vara på plats under de fyra dagarna gör rätt i att boka ett hotell i närheten av Solna på https://www.stockholmshotell.com/. Varför man valt att flytta till den större arenan Friends Arena beror på att man velat växla upp och erbjuda ett ännu större antal besökare att vara på plats. Dessutom kan man göra hela evenemanget större.

”Friends Arena ger oss nya möjligheter. Till exempel får mässan en mycket större yta. Vi får också stora och bra ytor för uppvärmning och framridning, vilket kommer att ge bättre tävlingar och snyggare shower.” Läs mer.

Irländsk hopptalang

Något som förmodligen lockat många till evenemanget i år är den irländske hoppryttartalangen Bertram Allen. I Göteborgs-Posten kan man läsa att den blott 20-årige ryttaren ligger sjua i världsrankingen och han har snabbt blivit en riktig stjärna i hästsammanhang.